FORTUNA:LIGA - souhrn 29. kola: Sparta do nadstavby z prvního místa

20.04., 17:01, aktualizováno 21.04., 20:01
Komentáře a souhrny
Mojmír Chytil se trefil proti svým (© SK Slavia Praha)

Slavia se sice vyhnula prvním po sobě jdoucím ligovým porážkám pod Jindřichem Trpišovským, dvoubrankové manko doma s Olomoucí však pouze stáhla a Sparta tak stále půjde do nadstavby z první pozice. Mladá Boleslav tlačí na váhající Baník, Liberec nikoliv. Sparta si sice proti Baníku vybudovala hned třígólový náskok, v závěru se o vítězství přesto strachovala. Bohemians i v deseti dokázali vyrovnat v Karviné, přesilovku nedokázal naplno zužitkovat ani Jablonec proti Zlínu. Teplice po brzkých střídáních jen remizovaly s Českými Budějovicemi.

1. FC Slovácko - Viktoria Plzeň 1:1

21.04.2024 18:00

Góly: 72. Vlastimil Daníček (pen.) - 41. Idjessi Metsoko

Viktoria Plzeň remizovala ve 29. kole Fortuna ligy na hřišti Slovácka 1:1. Hostující trenér Miroslav Koubek poslal na trávník po vysilujícím prodloužení proti Fiorentině prakticky kompletně obměněnou jedenáctku, a to mělo na výkon Západočechů evidentní vliv. Třetí celek tabulky sice poslal do vedení v závěru první půle Idjessi Metsoko, jenže po změně stran se útočník z Toga nechal se svými spoluhráči soupeřem zatlačit, což vedlo k vyrovnávací penaltové trefě Vlastimila Daníčka. Jeho zásah tak udělal radost kouči Martinu Svědíkovi, který po sezoně klub opustí.

Fanoušci Slovácka prožívali v jarní části ročníku kruté časy. Nejhorší formu z celé ligy a propad tabulkou jejich oblíbenců ještě umocnil hlavní trenér Svědík. Ten totiž po vzájemné dohodě s klubem oznámil, že na lavičce modrobílých po sezoně skončí. Nad jeho dalším působištěm visela řada otazníků, přičemž jednou z diskutovaných možností byla i Plzeň, která na jih Moravy přijížděla po konci veleúspěšného tažení Konferenční ligou.

Úvod utkání výrazně poznamenaly zdravotní patálie zkušeného Radima Řezníka, jenž na hřišti vydržel jen 14 minut. Zápas ani nadále neměl příliš vysokou kvalitu. Zatímco na domácích hráčích bylo znát vědomí jediné výhry v jarní fázi soutěže, hosté navzdory obměněné sestavě "tahali nohy" po nedávném návratu z Florencie. Ve 30. minutě se dostal do první větší šance Matěj Vydra, proti kterému ovšem včas vyběhl Tomáš Fryšták. Další nepozornost defenzivy Slovácka již hosté dokázali potrestat, když se vápnem prokličkoval Metsoko a se štěstím zaznamenal svůj druhý ligový gól v kariéře.

Jako první zahrozili po změně stran domácí, které mohl přiblížit bodovému zisku Patrik Blahút, jenže o radost jej připravilo včasné vyběhnutí Martina Jedličky. Ještě větší tutovku zahodil v 57. minutě Filip Vecheta, jenž z malého vápna zamířil hlavou trestuhodně mimo. Zvýšená aktivita se nicméně Moravanům vyplatila, neboť Sampson Dweh zahrál ve vlastním vápně rukou a od nařízení penalty pro Slovácko jej neuchránila ani snaha přesvědčit rozhodčího o zranění obličeje. K pokutovému kopu se postavil zkušený Daníček, který poslal míč po zemi do sítě. V závěru měli ke třem bodům blíže hosté, avšak Pavel Šulc ani Lukáš Červ bránu v nadějných pozicích netrefili.

Slovácko tak částečně využilo náročného programu Plzně a z duelu si odneslo bod. V posledním kole základní části zavítá 28. dubna do Českých Budějovic, viktoriáni ve stejný den přivítají Teplice.

Více informací k zápasu

Slavia Praha - Sigma Olomouc 2:2

21.04.2024 15:00

Góly: 77. Jan Bořil, 84. Mojmír Chytil - 52. Jakub Pokorný, 66. Pavel Zifčák

Domácí Slavia remizovala ve 29. kole Fortuna ligy po zběsilém průběhu utkání s Olomoucí 2:2 a její manko na vedoucí Spartu narostlo na čtyři body. Jindřich Trpišovský zareagoval na nevýrazný výkon proti Plzni řadou změn v sestavě. Na hřišti se to ovšem pozitivně nepromítlo, protože omlazený tým Hanáků předvedl naprosto fenomenální produktivitu, když ze dvou ojedinělých šancí dvakrát skóroval. Sešívaní se přesto nevzdali a po zásazích Jana Bořila a Mojmíra Chytila se propracovali alespoň k dělbě bodů. I ta však na dálku stačila Spartě, která získala jistotu vítězství v základní části soutěže i roli hostitele derby v nadstavbě.

Ačkoliv se před utkáním Slavie na trávníku Viktorie Plzeň objevovaly spekulace, že by Západočeši vzhledem ke svému vytížení nemuseli nasadit nejsilnější možnou sestavu, opak se stal pravdou. Sešívaní na soupeře z města piva absolutně nestačili a po porážce přenechali pozici na čele tabulky rivalovi z Letné. Do Vršovic tentokrát zavítala Sigma, která se v minulém kole proti Jablonci dočkala prvního domácího vítězství od konce října.

Hanáci ovšem nestíhali počítat absence, takže se na trávníku v Edenu představilo hned několik stabilních členů olomouckého B-týmu. Hostující mladíci pocítili výkonnostní rozdíl mezi dvěma nejvyššími soutěžemi už v úvodní desetiminutovce, kdy Václav Jurečka pálil v obrovské šanci do Tadeáše Stoppena a Matěj Jurásek do tyče. Sešívání naprosto dominovali, což mohl promítnout do skóre také Mojmír Chytil, jenže ani on si na gólmana hostů nepřišel. Sigma byla ve hře směrem dopředu zcela neškodná, postupem času se jí však podařilo tlak Slavie otupit, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Hosté poprvé vystřelili až v 52. minutě a hned se mohli radovat ze šokujícího vedení. Martin Pospíšil našel precizním centrem stopera Jakuba Pokorného, který k údivu všech přítomných fanoušků dopravil balon do branky. Domácí za hlasitého povzbuzování Tribuny Sever ještě přidali na tempu, ale Oscar Dorley ve vyložené šanci nedokázal z malého vápna umístit skákající balon mezi tři tyče. Ukázkovou produktivitu naopak na druhé straně předvedli hráči v modrém, když olomoucký odchovanec David Zima poslal do samostatného úniku Pavla Zifčáka, který sebevědomě přehodil Jindřicha Staňka. Pražané se přesto nevzdali, jelikož na pořádné drama zadělal hlavou miláček příznivců Bořil. Domácí kapitán se ocitl v jedné z hlavních rolí i při vyrovnávacím gólu Chytila, jelikož se nacházel přesně na hraně ofsajdu. Zásah však nakonec po přezkumu rozhodčích u videa platil. Nápor červenobílých nabral v nastavení obrovských rozměrů, ale vyčerpaní Hanáci jej už přestáli.

Slavia tak doma již potřetí v sezoně zaváhala a připsala si jen bod. Oba celky čeká před nadstavbou ještě jedno střetnutí. Sešívaní zamíří 28. dubna do Hradce a Sigma před našlapaným Androvým stadionem hostí Spartu.

Více informací k zápasu

FK Pardubice - FK Mladá Boleslav 1:2

21.04.2024 15:00

Góly: 54. Marek Icha - 7. Tomáš Ladra, 37. Lamin Jawo

Mladá Boleslav zvítězila ve 29. kole Fortuna ligy v Pardubicích 2:1, a pro nadstavbovou část si tak pojistila pozici mezi elitní šestkou bojující o mistrovský titul. Hlavní postavou střetnutí se stal Tomáš Ladra, jenž si kromě brzkého gólu z úvodu klání připsal i asistenci u vítězné trefy Lamina Jawa. Východočeši se po změně stran na více než snížení nezmohli a potvrdili trápení na domácím trávníku, kde na jaře ještě nedokázali zvítězit.

Pardubice se po remíze ve Zlíně rozloučily s nadějí na umístění v prostřední skupině a potřebovaly rychle začít s budováním náskoku na barážové pozice. Hráči Mladé Boleslavi měli opačné starosti, bodový přísun ale k udržení se v elitní šestce také potřebovali. Středočechům měl k úspěchu pomoci Ladra, jenž se v předchozích čtyřech duelech podílel na čtyřech brankách Bolky.

A právě 26letý útočník rozvlnil pardubickou síť už v sedmé minutě. Antonínu Kinskému se nepovedl odkop, a balon tak rychle hosté vrátili do prostoru před jeho bránu. Vasil Kušej zakombinoval se Solomonem Johnem, který našel na zadní tyči přesně zakončujícího Ladru. Záhy to mohlo být už o dvě branky, ránu Jawa ale vyrazil Kinský na roh. V 17. minutě se za obranou Boleslavi zničehonic objevil Tomáš Solil, jenže ve velké šanci přestřelil. Na druhé straně si znovu střihl souboj Ladra s Kinským, jemuž na brankové čáře pomohl Dominik Mareš. Ofenzivní přehlídka mohla přinést vyrovnání po půlhodině hry, Denis Halinský však z malého vápna hlavičkoval těsně vedle. Ve 37. minutě tak přišla pro Východočechy krutá rána. Ladra odcentroval z rohu přímo na hlavu Jawa, který oslavil svůj sedmý gól v ročníku.

Pardubice si připravily po návratu ze šaten rychlé snížení. Mareš vyslal na pravém kraji do úniku Marka Ichu, jenž zakončením na zadní tyč zadělal na drama. Gólem nabuzený Icha se mohl o chvíli později propsat do statistik také jako asistent, ale jeho pas skrze vápno byl o chlup rychlejší než skluzující spoluhráči. V 86. minutě mohl přinést Středočechům pojišťovací trefu Antonín Vaníček, rychlý sprint však zakončil nepřesnou ranou. Záhy mohl zahozené šance 25letý záložník pořádně litovat. Ladislav Krobot si totiž nabíhal do vápna na nadějný centr a jen díky zásahu pozorného obránce nedostal příležitost střílet.

Mladá Boleslav si tak vítězstvím na východě Čech pojistila pozici v elitní šestce. Závěrečné kolo základní části modrobílí odehrají 28. dubna v Jablonci, Pardubice ve stejný den vyzvou Bohemians.

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - FC Hradec Králové 0:0

21.04.2024 15:00

Góly: -

Liberec remizoval ve 29. kole Fortuna ligy s Hradcem Králové 0:0. Slovan si sice vytvořil více střeleckých příležitostí, žádnou z nich ale využít nedokázal a poprvé od loňského září na stadionu U Nisy neskóroval. Vůbec největší šance však měli Východočeši. Dorážka Václava Pilaře z 52. minuty jednoznačně směřovala do sítě, těsně před brankovou čarou ale střelu smolně zablokoval jeho spoluhráč Daniel Vašulín, jenž později sám orazítkoval tyč. Zisk jednoho bodu tak minimálně dočasně pomohl Severočechům, kteří doma neprohráli podeváté v řadě, k posunu do skupiny o titul.

Oba celky měly šanci vyšplhat se z prostřední skupiny do elitní šestky. Liberec se do ní mohl podívat už v předešlém kole, selhal ale na hřišti Budějovic. Hradec naopak prohloubil mizérii Slovácka a vyhrál potřetí v řadě. Votroci však měli podle predikcí na severu Čech o vítěznou sérii přijít. Hrozbu představoval především ve formě hrající Luka Kulenovič, jenž v posledních třech utkáních zaznamenal kromě tří gólů i asistenci.

Právě chorvatský střelec se už v úvodní desetiminutovce dostal ke dvěma zajímavým zakončením. Jeho prvnímu pokusu zpoza vápna však vystavil stopku pozorný Adam Zadražil a krátce nato po velké hrubce hostujícího Petra Kodeše z ideální pozice o kousek minul. Na atraktivním začátku utkání se podíleli také Východočeši, v jejichž dresu pálil z dálky Jakub Kučera. Razantní rána brněnského odchovance ale prosvištěla vedle pravé tyče. Po půlhodině hry nemířil přesně ani Ľubomír Tupta, jehož nadějný projektil skončil těsně nad bránou Hradce.

V 52. minutě se do obrovské šance dostali Votroci. Zatímco střelu Ladislava Krejčího ještě stačil jeden z obránců zablokovat, dorážející Pilař už před ním stojící libereckou hradbu propálil. K velké smůle však trefil svého spoluhráče Vašulína, který tak nechtěně uchránil bezmocného Huga Jana Bačkovského od inkasované branky. Na druhé straně se po standardní situaci ocitl sám před gólmanem Matěj Chaluš, místo zakončení se ovšem po lehkém kontaktu se soupeřem skácel na zem. Sudí ale ani po konzultaci s videorozhodčím penaltu neodpískal. V 76. minutě měl na noze rozhodnutí Vašulín, jenže zpoza vápna jen rozezvonil levou tyč.

Zápas tak skončil smírně. Liberec se 28. dubna pokusí o posun do elitní šestky na hřišti Baníku, Hradec bude ve stejný den hostit Slavii.

Více informací k zápasu

FK Teplice - Dynamo České Budějovice 2:2

20.04.2024 18:00

Góly: 33. Daniel Fila, 40. Štěpán Chaloupek - 25. Lukáš Mareček (vl.), 67. Jan Suchan (pen.)

Fotbalisté Teplic remizovali ve 29. kole Fortuna ligy na domácím hřišti s Českými Budějovicemi 2:2 a přišli o naději na umístění v elitní šestce. Severočeši záhy prohrávali po vlastním gólu Lukáše Marečka, což donutilo nespokojeného trenéra Zdenka Frťalu ke dvěma změnám v sestavě už na konci úvodní půlhodiny. Hrozba vystřídání pro ostatní hráče se vyplatila prakticky okamžitě, jelikož Skláři dokázali otočit průběh střetnutí ještě v prvním poločase. Vedení ale neudrželi, neboť v 67. minutě vyrovnal z penalty Jan Suchan.

Severočeši se po vítězství v Mladé Boleslavi mohli radovat z takřka definitivní jistoty záchrany, kterou jim stvrdila sobotní remíza Bohemians v Karviné. Také Dynamo naposledy předvedlo fanouškům povedené vystoupení, když se po strhující výhře nad Libercem odlepilo ze dna tabulky. Kde jinde navíc měli Jihočeši ukončit úmornou sérii bez venkovního ligového triumfu než právě v Teplicích, odkud si 15. října 2022 odvezli plný bodový zisk naposledy. Komplikaci pro ně však představovala absence vykartovaného kapitána Zdeňka Ondráška.

Jihočeši byli v úvodu utkání aktivnějším týmem a obraně Teplic působili velké problémy. Výsledkem ofenzivních snah hostů byla řada standardních situací. Ve 25. minutě po jedné z nich Budějovičtí otevřeli skóre. Florent Poulolo sice hlavičkoval pouze do tyče, jenže míč se následně od domácího kapitána Marečka smolně odrazil do sítě. Na nepříznivý vývoj zápasu se už po půlhodině hry rozhodl reagovat dvěma střídáními kouč Sklářů Frťala. A jen o tři minuty později se domácí dočkali vyrovnání. Hostující obrana trestuhodně propadla, čehož využil Daniel Fila, který se po vynikající individuální akci probojoval až do zakončení a překonal brankáře Dávida Šípoše. Ve 40. minutě už Teplice vedly. K balonu se po tečovaném centru z pravé strany propracoval Štěpán Chaloupek, který využil zaváhání Šípoše.

Ve druhém dějství si vypracovali první zajímavější příležitost hosté. Po centru z levé strany se dostal k míči Samuel Šigut, který však balon nedokázal usměrnit mezi tři tyče. V 67. minutě zahrál domácí Albert Labík v pokutovém území rukou, za což hlavní sudí nařídil po konzultaci s videorozhodčím penaltu. K té se postavil Suchan, jenž míč umístil přesně k pravé tyči a svým šestým ligovým gólem v sezoně srovnal skóre. Vrátit domácím vedení mohl Fila, který ale z téměř ideální pozice přestřelil. Rozhodnout nedokázal ani hostující Poulolo, jehož zakončení po skrumáži v pokutovém území proletělo těsně vedle pravé tyče teplické branky.

Dynamo tak herně navázalo na výhru nad Libercem a z Teplic si odvezlo remízu. Oba celky zakončí hlavní část sezony 28. dubna v totožný čas. České Budějovice přivítají Slovácko a Severočeši zamíří do Plzně.

Více informací k zápasu

FK Jablonec - FC Zlín 0:0

20.04.2024 15:00

Góly: -

Fotbalisté Jablonce remizovali ve 29. kole Fortuna ligy se Zlínem 0:0. Utkání, které nabídlo jen málo gólových příležitostí, se pro tým z Moravy výrazně zkomplikovalo už ve 37. minutě, kdy se ze hřiště po druhé žluté kartě poroučel Selmir Pidro. Vyloučení 26letého Bosňana ovšem nikterak nepomohlo domácím, kteří potvrdili své trápení a prodloužili čekání na vítězství na šest soutěžních duelů.

Jablonec prožil po pozitivním vstupu do jarní části soutěže strmý výkonnostní pokles. Předchozích pět soutěžních klání totiž prohrál, přičemž v minulém kole navzdory více než hodinové přesilovce padl také na půdě tápající Sigmy Olomouc. Na zisk alespoň jednoho bodu však měl proti v tabulce 14. Zlínu velkou šanci, jelikož hned sedm posledních vzájemných zápasů přineslo nerozhodný výsledek.

V úvodním dějství nic nenasvědčovalo tomu, že by se téměř dva a půl roku trvající remízová tradice měla měnit. Na Střelnici vládl klid zbraní, který narušil pouze zlikvidovaný pokus Haidersona Hurtada. Dění na trávníku tak okořenil zlínský bek Pidro, jenž se po dvou žlutých kartách poroučel do kabin. Jablonec přesilovku do přestávky nevyužil, a do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu.

Domácí podle očekávání od začátku druhého dějství převzali otěže zápasu, v závěrečné třetině hřiště se ale neskutečně trápili a nevypracovali si žádnou slibnou střeleckou příležitost. Diváky zvedl ze sedaček až Matěj Polidar, který v 78. minutě nepříjemným dalekonosným pokusem prověřil Stanislava Dostála. Severočeši v posledních minutách zvýšili aktivitu, skóre však do závěrečného hvizdu zůstalo beze změn.

Jablonec tak po více než měsíci bodoval, když se Zlínem uhrál tradiční remízu. V posledním kole základní části české ligy hostí 28. dubna Mladou Boleslav, Ševci po středečním semifinále poháru vyzvou ve stejný den i čas Karvinou.

Více informací k zápasu

MFK Karviná - Bohemians Praha 1905 1:1

20.04.2024 15:00

Góly: 54. Lukáš Budínský - 59. Erik Prekop (pen.)

Fotbalisté Bohemians remizovali ve 29. kole Fortuna ligy na hřišti Karviné 1:1, a definitivně tak přišli o naději na účast v play off o Konferenční ligu. Utkání výrazně ovlivnila přísná červená karta, kterou ve 39. minutě obdržel hostující Ondřej Petrák za na první pohled nevinný souboj s unikajícím protihráčem. Domácí dlouhou početní výhodu zužitkovali v 54. minutě, kdy se prosadil odchovanec Klokanů Lukáš Budínský. Krátce nato však z penalty srovnal Erik Prekop, a Slezané tedy potřetí v řadě hráli nerozhodně.

Domácí fotbalisté sice díky remíze v regionálním derby s Baníkem poprvé po zimní pauze dvakrát za sebou bodovali, nadále se ale krčili u dna tabulky. Z předchozích pěti duelů s vršovickým klubem si navíc odnesli jediný bod a celkem v těchto zápasech skórovali rovněž jen jednou. Také Klokani se dvě kola před koncem základní části řadili do skupiny o udržení, v případě výhry však stále mohli teoreticky pomýšlet na posun do nejlepší desítky.

Aktivněji do utkání vstoupili domácí, avšak žádnou z nadějně vyhlížejících akcí k výrazné příležitosti nedovedli. K prvnímu zakončení se Karviná dostala v 16. minutě, nicméně slabá hlavička Jiřího Fleišmana doprostřed branky hostujícího gólmana příliš nevystrašila. Bohemians v úvodním dějství hrozili hlavně z rychlých protiútoků. Po jednom takovém se k zajímavému zakončení hlavou dostal Matyáš Kozák, který ale minul. K zásadnímu momentu došlo ve 39. minutě, kdy hlavní sudí Ondřej Pechanec po konzultaci s videorozhodčím udělil červenou kartu hostujícímu Petrákovi, jenž si počínal nedovoleně v souboji s aktivním Martinem Regálim.

Slezané přesilovku využili v 54. minutě. K míči se na hranici velkého vápna dostal Budínský, který nejprve trefil pravou tyč, avšak díky šťastnému odrazu se dostal k dorážce a napodruhé už se nemýlil. Jen o chvíli později fauloval v pokutovém území domácí Aboubacar Traoré a nařízenou penaltu suverénně proměnil hostující Prekop. Karviná si mohla vzít vedení zpět v 69. minutě, jenže proti tvrdé střele Sebastiana Boháče dobře zasáhl gólman Lukáš Soukup. V závěru utkání měl rozhodnutí na hlavě Lucky Ezeh, který však po rohovém kopu orazítkoval pouze břevno hostující branky.

Karviná tak teprve podruhé z posledních šesti vzájemných klání brala s Bohemians alespoň bod. V posledním kole před začátkem nadstavby změří 28. dubna síly se Zlínem, Klokani přivítají ve stejný termín Pardubice.

Více informací k zápasu

Sparta Praha - Baník Ostrava 4:3

20.04.2024 15:00

Góly: 41. Veljko Birmančević, 47. Jan Kuchta, 52. Jan Kuchta, 63. Lukáš Haraslín - 54. Ladislav Krejčí (vl.), 79. Jiří Klíma, 85. Filip Kubala

Fotbalisté Baníku nepotvrdili roli úspěšného týmu na venkovních stadionech, když ve šlágru 29. kola Fortuna ligy padli se Spartou 3:4. Hosté sice za svým soupeřem zpočátku příliš nezaostávali, jenže si nepohlídali Veljka Birmančeviče, který se trefil již v šestém z posledních sedmi soutěžních duelů. Krátce po změně stran se navíc dvakrát prosadil Jan Kuchta a poprvé od konce února se radoval i střídající Lukáš Haraslín. Právě až trefa slovenského reprezentanta se ukázala být vítěznou, jelikož Baník v závěru náskok Letenských mohutně dotahoval.

Nedávno rozladění sparťanští příznivci mohli být po minulém víkendu opět výrazně veselejší. Pražané nejenže předvedli úspěšný obrat ve vršovickém Ďolíčku, ale především se po prohře Slavie vrátili s dvoubodovým náskokem do čela tabulky. K jistotě udržení první příčky potřebovali uspět v tradičně vypjatém klání s ostravským Baníkem, který z posledních osmi zápasů prohrál pouze jednou.

V úvodu souboje nesmiřitelných rivalů se děly zajímavé věci především na tribunách, kde se fanoušci předháněli nejen v hlasitosti pokřiků, ale také v kvalitě choreografií. Chvíli po čtvrthodině hry o sobě dali vědět i hráči Baníku, když ránu Davida Buchty musel vyrážet Peter Vindahl. Sparťané působili zakřiknutě, a tak mohli děkovat Abdullahimu Tankovi, že nadějnou akci zakončil jen slabou a nepřesnou střelou. Záhy se prohnal až do vápna Kuchta, jenž poprvé prověřil Jakuba Markoviče zaskakujícího za zraněnou jedničku Jiřího Letáčka. Domácí si nechali přesný zásah až na závěr prvního poločasu, v němž Birmančevič vyslal na zadní tyč nenápadný pokus, za kterým se Markovič jen nešťastně ohlédl.

Ještě smutněji se ostravský gólman díval na počínání spoluhráče Filipa Blažka, po jehož promáchnutí se dostal do šestnáctky Kuchta a díky povedené kličce mu stačilo poslat balon do odkryté branky. Slezané zanedlouho inkasovali potřetí, když jejich defenziva dopřála spoustu prostoru Birmančevičovi s Kuchtou a druhý jmenovaný se opět mohl radovat ze snadného gólu. O další zásah se postaral po rohovém kopu Ladislav Krejčí, ke své smůle ovšem rozvlnil síť vlastní brány. Chvíli před uplynutím hodiny hry přišel na trávník i Haraslín, jemuž stačily pouhé tři minuty na to, aby nádhernou ranou zpoza vápna vymetl šibenici. Ačkoliv na Letné bylo jen pár stupňů nad nulou, ostravská obrana hořela. Další příležitosti soupeře však přežila. Hosté naopak sami zkorigovali skóre zásluhou umístěných střel Jiřího Klímy k levé a Filipa Kubaly k pravé tyči.

Sparta nicméně utkání dovedla do zdárného konce. Oba týmy čeká závěrečný zápas základní části 28. dubna. Letenští pojedou do Olomouce, Baník přivítá Liberec.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
29
23
4
2
66 : 25
73
2
Slavia Praha
29
21
6
2
60 : 22
69
3
Viktoria Plzeň
29
18
5
6
64 : 33
59
4
Baník Ostrava
29
13
5
11
46 : 37
44
5
FK Mladá Boleslav
29
12
7
10
49 : 45
43
6
1. FC Slovácko
29
11
7
11
37 : 38
40
7
Slovan Liberec
29
10
9
10
44 : 44
39
8
Sigma Olomouc
29
10
7
12
39 : 41
37
9
FC Hradec Králové
29
9
10
10
31 : 36
37
10
FK Teplice
29
9
9
11
31 : 37
36
11
Bohemians Praha 1905
29
7
11
11
27 : 39
32
12
FK Jablonec
29
6
11
12
34 : 44
29
13
FK Pardubice
29
7
7
15
28 : 40
28
14
FC Zlín
29
5
10
14
36 : 60
25
15
Dynamo České Budějovice
29
6
5
18
32 : 60
23
16
MFK Karviná
29
5
7
17
29 : 52
22

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (322)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele