Komentáře a souhrny

Další články

Premier League - souhrn 36. kola: Luton se dotáhl na Nottingham

Šanci na záchranu mezi anglickou elitou nadále drží Luton Town, který se po remíze 1:1 s Evertonem bodově dotáhl na Nottingham Forest, nadále však zůstává v sestupovém pásmu.

LaLiga - souhrn 34. kola: Athletic díky Williamsům porazil Getafe

Athletic Club vyhrál na půdě Getafe, přestože dohrával bez dvojice vyloučených hráčů, nadále tak zůstává ve hře o Ligu mistrů. Baskický klub těžil ze spolupráce bratrů Williamsů, Iñaki dvakrát zakončil pobídku mladšího Nica.

Ligue 1 - souhrn 32. kola: Lorient přidal další nezdar

RC Lens potvrdil roli favorita proti Lorientu a upevnil si šestou příčku, bretaňský celek naopak prodloužil sérii porážek a zůstává druhý od konce. Montpellier zvítězil v Toulouse a definitivně si zajistil setrvání mezi francouzskou elitou.

Serie A - souhrn 35. kola: Bologna veze bod z Turína

Předehrávka 35. kola italské nejvyšší soutěže mezi FC Turín a Bolognou skončila bezgólovou dělbou. Utkání nenabídlo příliš zajímavých momentů, k vidění byly jenom dvě střely na branku.

Bundesliga - souhrn 32. kola: Hoffenheim dělí body s RB Lipsko

RB Lipsko po vyloučení Xaviho Simonse ztratilo vedení na půdě Hoffenheimu a po výsledku 1:1 se musí spokojit s bodem. Saský celek hodil rukavici pátému Dortmundu, jenž může v sobotu snížit manko na tři body. TSG se alespoň dočasně posunulo na sedmou pozici.

Eredivisie - souhrn 32. kola: Dvě páteční remízy

Almere City neudrželo vedení nad Heerenveenem, oba celky nakonec zapisují bod po remíze 1:1. Bez gólu skončilo utkání soupeřů ze středu tabulky mezi Fortunou Sittard a Go Ahead Eagles.

Niké liga - souhrn 8. kola nadstavby: Nepříjemnost pro Košice

Košice se s Michalovcemi přetahují o to, kdo se vyhne baráži o záchranu a mrzet je může páteční duel na půdě Banské Bystrice. Favoritovi podlehly 1:2, a to gólem z nastavení.

Oslabené Bruggy nedaly kůži lacino, po gólu v nastavení má do Atén blíže Fiorentina

Fotbalisté Fiorentiny porazili v úvodním semifinálovém duelu Konferenční ligy Club Bruggy 3:2 a přiblížili se k postupu do druhého finále v řadě. Na úvodní krásnou trefu Riccarda Sottila sice hosté dokázali reagovat, avšak lépe hrající La Viola si ještě v první půli vzala vedení zpět. Své střelecké trápení totiž ve správný čas prolomil kritizovaný Andrea Belotti, jenž se prosadil poprvé od 11. února a teprve podruhé v dresu Fialek. Hosté sice po změně stran i v oslabení kontrovali, domácím hrdinou se ovšem v nastavení druhé půle stal střídající M'Bala Nzola. Antonín Barák na hřiště naskočil až v samém závěru.

Olympiakos zásluhou El Kaabiho vyplenil Villa Park a nakročil k domácímu finále

Fotbalisté Olympiakosu překvapivě zvítězili v úvodním semifinále Konferenční ligy na hřišti Aston Villy 4:2, a udělali tak výrazný krok k postupu do finále hraného ve své domovině. Zásadní podíl na triumfu celku z Pirea měl marocký útočník Ayoub El Kaabi, který v úvodním dějství dvakrát překonal domácího gólmana. Na jeho trefy sice Villans dokázali zareagovat góly Ollieho Watkinse a Moussy Diabyho, avšak hlavní slovo měl opět Maročan, jenž proměněnou penaltou a hattrickem rozhodl o triumfu hostů.

Fantom Atalanty se prosadil i na půdě Marseille, domácí s odpovědí dlouho nečekali

Marseille uhrála v úvodním semifinálovém duelu Evropské ligy před vlastními fanoušky remízu 1:1 s Atalantou. Už po 10 minutách hry otevřel skóre Gianluca Scamacca, na jeho šestou trefu v soutěži však domácí našli odpověď ve 20. minutě zásluhou Chancela Mbemby. První vzájemné měření sil mezi těmito soupeři tak vítěze neurčilo a odveta zůstává otevřená pro obě strany.

Bayer začal honbu za pomstou vítězně, Wirtz si v Římě nadělil předčasný dárek

AS Řím padl v prvním semifinálovém utkání Evropské ligy před vlastními fanoušky s Leverkusenem 0:2. Blíže k finálové účasti nasměroval hosty ve 28. minutě po chybě domácí obrany Florian Wirtz, který v pátek oslaví 21. narozeniny. Na mladíčka, o nějž má zájem celý fotbalový svět, navázal po změně stran výstavním gólem Robert Andrich. Celé utkání odchytal Matěj Kovář, jenž si připsal sedmé čisté konto v sezoně. Jeho čeští spoluhráči se do hry nedostali. Německý celek tak nakročil k branám finále, do kterého se v minulé sezoně neprobojoval právě přes Vlky z Říma.

Dortmund pootevřel brány Wembley, dvojí tvář se s přispěním tyčí projevila také proti PSG

Zatímco v německé Bundeslize na Dortmund zbyde nejspíše až pátá příčka, v Lize mistrů se přiblížil k nečekané finálové účasti v londýnském Wembley, když v úvodním semifinále porazil PSG 1:0. Vítězství se mu povedlo vytěžit zejména z aktivního nástupu do utkání, za který byl odměněn ve 36. minutě gólem Niclase Füllkruga. Po změně stran už se probudili také Pařížané, jejich šance však zůstaly nevyužity, přičemž hned ve dvou případech skončily na tyči.

Vnitřními spory rozklížený Bayern obral o vítězství ledově klidný Vinícius Júnior

Bayern navzdory bleskovému obratu jen remizoval v domácím semifinálovém střetnutí Ligy mistrů s Realem Madrid 2:2. Bílý balet musel podobně jako v předchozí fázi proti Manchesteru City odolávat náporu soupeře, jenže hned dvakrát předvedl skvělou produktivitu. V prvním poločase se díky dokonalému pasu bývalého hráče Bavorů Toniho Kroose prosadil Vinícius Júnior, který ukázal pevné nervy i po změně stran, když zareagoval na penaltový zásah Harryho Kanea taktéž přesnou ranou z bílého puntíku. Zkušený trenér Carlo Ancelotti tak ani v deváté konfrontaci proti mnichovskému gigantovi neodešel jako poražený.

Liga Portugal - souhrn 31. kola: FC Porto - Sporting 2:2

Sporting v závěru dotáhl dvougólové manko na hřišti FC Porto a po remíze 2:2 má tři kola před koncem na čele tabulky pětibodový náskok. Bezpečně na druhém místě sedí Benfica, která si poradila s Bragou. Vitória zdolala Boavistu a drží se dva body od čtvrtého místa.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele