LFA uzavřela další výběrové řízení, tendr na streamování první ligy mimo Česko vyhrála společnost Pragosport

13.05., 18:58
Aktuality
Fortuna Arena (© Slavia Praha)

Výběrové řízení na streamování první ligy pro účely kurzového sázení mimo území České republiky vyhrála společnost Pragosport. Ročně za to zaplatí nižší desítky milionů korun, oznámila Ligová fotbalová asociace (LFA). Soutěž byla vypsána na konci března a týká se následujících pěti sezon nejvyšší domácí soutěže.

Jediným hodnotícím kritériem ve dvojkolovém tendru byla pro určení vítěze nabízená cena. Nejvýhodnější nabídku předložil Pragosport, který od roku 2014 vlastnil vysílací práva na první ligu. Smlouva s LFA mu vyprší na konci této sezony. Tendr na další období ovládla O2 TV, které až dosud Pragosport práva předprodával. Placená televize vysílá první ligu od sezony 2015/16. Pragosport získal práva na druhou ligu.

Do výběrového řízení na streamování první fotbalové ligy pro účely kurzového sázení v zahraničí se podle LFA zapojilo několik subjektů, které nejmenovala. Výběrová řízení na audiovizuální práva navazují na předchozí tendry. V polovině dubna se sázková společnost Chance stala generálním partnerem pro první a druhou fotbalovou ligu na příštích pět sezon. Každoročně vyplatí částku, která přesáhne čtvrt miliardy korun, a stane se titulárním partnerem nejvyšší soutěže.

V prvním tendru na vybraná audiovizuální práva pro domácí trh získal domácí český profesionální fotbal částku přesahující 430 milionů korun. Dohromady s tendrem na generální partnerství tedy bude od sezony 2024/25 pracovat s částkou okolo 700 milionů korun. Výběrová řízení na audiovizuální práva ještě neskončila.

Aktuální ročník finišuje s generálním partnerem Fortunou. Sázková kancelář byla titulárním partnerem první a druhé ligy od sezony 2018/19 a podle odhadů médií přispívala částkou téměř 80 milionů korun ročně.

Autor: ČTK

Komentáře (25)

Přidat komentář
inferno08

O víkendu jsem koukal na Líšeň - Brno přes sporttotal a docela mě teda zaujala kamera. V jiných zápasech, co jsem viděl předtím, to taky žádná hitparáda nebyla, ale tohle už byl masakr... Kdo nebo jak se tam ta kamera ovládá? Míč byl na půlce Líšně a kamera se najednou rozhodla stočit úplně na druhou stranu a zabírala fanoušky za bránou. A tohle se během minuty opakovalo asi pětkrát... Že kamera občas nestihne nabrat hráče s míčem, to jsem si už zvykl...

Reagovat
ratusek

To je nějaká ta "inteligentní" kamera ne? Tam za ní nesedí člověk, který by ji ovládal

Reagovat
inferno08

No to jsem si myslel, ale přijde mi to teda hodně nedodělaný

Reagovat
kilobyte

Nejlepší bylo, jak někde (myslím Nizozemsko) testovali tu inteligentní kameru, která měla sledovat míč. A když vletěl míč do autu, tak zaměřila holou hlavu rozhodčího.

Reagovat
inferno08

Mě právě napadlo, že to je zaměřený na míč, a že to třeba narušuje podavač míčů, když je za tou bránou a pohybuje tam s míčem... No nevim, podle mě by bylo jednoduší domluvit se s nějakým dědkem za pivo a klobásu, aby tu kameru ovládal...

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Kepy_FCB
Reagovat
inferno08

Reagovat
Salfovic

Pragosport, tyhle zmrdy, kteří dlouhá léte okrádali české kluby

Reagovat
Man__United

Jarda Vacek je jedna prdel s Dušanem, ten mu ty práva vždycky prodal za pár drobných, zaplať bůh za Tvrdíka díky kterému se o práva spravedlivě soutěžila

Reagovat
bobis21

Tak co děláš na jejich stránkách?

Stejně jako EF je vlastní Livesport.

Reagovat
Kang & Kodos

Aby věděli, že jsou zmrdi

Reagovat
Rizek

Reagovat
Selänne

mr*ky

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Witcher

Já už se bál že bych viděl českou ligu na český televizi

Reagovat
pingla
Reagovat
$dolar$

Reagovat
Mass

Já sem taky dohodil 25 metrů míčem z autu .

Reagovat
kilobyte

Jen škoda, že to zklepával protihráč. Být to od spoluhráče, tak by to byla i nádherná akce.

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
Bakary3

Tyvole, už i auty se pomalu házej přetažený

Reagovat
Bakary3

Patřilo o patro výš

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele