Nejsme první, komu dal Real dva góly ze dvou šancí, litoval Tuchel

01.05., 09:33
Aktuality
Thomas Tuchel (© AFP)

Trenér Bayernu Mnichov Thomas Tuchel se po domácí remíze 2:2 v úterním úvodním semifinále Ligy mistrů s Realem Madrid nechtěl výsledkem zabývat. Na tiskové konferenci prohlásil, že jeho tým není první, kdo proti "Bílému baletu" inkasoval z minima šancí. Šance na postup vidí vyrovnaně, přestože madridský stadion Santiago Bernabéu považuje za jedno z míst, kde se nejsložitěji vyhrává.

"Výsledek je takový, jaký je. Nemá cenu se jím vůbec zabývat. Je to trochu zvláštní. Situace je ale jasná: (musíme) zvítězit v Madridu a potom ve finále ve Wembley. Vítěz bere vše," prohlásil Tuchel, jenž na konci sezony na lavičce bavorského mužstva skončí. Pro mnichovský celek je "milionářská" soutěž poslední šancí na zisk alespoň jedné trofeje v ročníku. V domácím poháru i Superpoháru neuspěl stejně jako v bundeslize, kterou s předstihem ovládl Leverkusen.

V mnichovské Allianz Areně poslal hosty v první půli do vedení Vinícius Júnior, ale po změně stran Leroy Sané a Harry Kane z penalty otočili během čtyř minut skóre. Nerozhodný výsledek stanovil rovněž z pokutového kopu autor první trefy utkání.

"Realu už se to předtím podařilo, že dal dva góly ze dvou šancí. Nejsme první tým, jemuž se to stalo. Mají na to kvalitu a jsou silní v koncovce," uvedl Tuchel. "Měli jsme silný začátek, ale pak jsme trochu ztratili rytmus. Mohli jsme vstřelit třetí gól, jenže jsme nebyli dostatečně efektivní, chyběl nám klid. Pak jsme jim darovali penaltu," litoval padesátiletý Němec.

Odveta se odehraje za týden. Vítěz se v londýnském finále 1. června utká s Paris St. Germain, nebo Dortmundem, oba týmy Tuchel v minulosti vedl. "Budeme připravení. Do Madridu pojedeme sebevědomě, musíme být stateční. Postup je pořád možný, je to 50 na 50. Santiago Bernabéu je jedno z nejtěžších míst, kde se vyhrává, ale i díky tomu to bude ještě napínavější," podotkl bývalý kouč Chelsea, s níž v roce 2021 triumfoval v Lize mistrů.

Autor: ČTK

Komentáře (20)

Přidat komentář
Hachim Mastour

Bayern postúpi

Reagovat
Seydou Doumbia

ani na jedné straně nejsou tak vyjímečné individuality jako bývali kdysi, je to pořád otevřené

Reagovat
JM

Já se musím zeptat. Máš v hlavních Real, Bayern ve vedlejších, ale přijde mi, že v tomhle dvouzápase teda jasně přeješ spíš Bayernu. Jak to je?

Reagovat
Hachim Mastour

Nuž takto. Real je môj druhý naj. klub a Bayernu fandím odkedy tam prišiel Tuchel. A ako bonus je tam Kejn. Zo štyroch klubov, ktoré zostali to Realu doprajem paradoxne najmenej, ak by hrali Ligu Majstrov tak to bude už po šiestykrát za 10 rokov a nemyslím si, že sa stane niečo hrozné ak sa im to tento rok nepodarí.

Reagovat
Acquanni

Mám to podobně, furt fandím Realu, je to můj druhý tým po Arsenalu, ale pokud to vyhraje letos Bayern, bude to fajn, Kaneovi bych to přál i když je slepičák. Stejně bych to přál BvB jako outsiderovi, navíc jsem je měl vždycky rád, akorát jsem je roky pořádně nesledoval, tak je nemám ani v oblíbených. Jediný špatný vítěz by pro mě bylo PSG

Reagovat
CHONG

"Fandím Realu, ale ze všech semifinalistů jim vítězství přeji nejméně."

Tohle mi hlava nebere, ale budiž

Reagovat
Hachim Mastour

Pretože narozdiel od väčšiny na tomto webe mám isté sympatie k PSG, hlavne keď tam hrá Škriniar a keby sa Borussia dostala do 11 rokoch do finále a vyhrala bol by to tiež pekný príbeh. Hlavné pre Reusa

Reagovat
Hachim Mastour

Nadôvažok by to bola pekná rozlúčka s Mbappem a jeho predĺžené pôsobenie v Paríži by malo o to väčší zmysel

Reagovat
CHONG

To všechno beru, ale pro mě je prostě nepředstavitelné přát vítězství někomu jinému, když je ve hře tým, kterému fandím

Reagovat
Hachim Mastour

Ty to berieš inak, lebo pre teba je Real číslo jeden. Ja sa samozrejme budem radovať ak to Real celé výhra, ale bude tam pachuť. Zo skorého detstva si horšie aj lepšie spomínam na hráčov ako Owen, Beckham, Figo, R9, Robinho, Robben, Cannavaro, Roberto Carlos, Cassilas. Potom neskôr som evidoval Mourinhovský Real s hráčmi Ozil, Alonso, Ronaldo, Benzema, Ramos, Pepe, Carvalho, Arbeola, Marcelo, Kaká, Coentrao, Khedira.

Ale reálne, teda poriadne som začal fandiť fandiť Realu až po MS 2014 keď prišli James a Kroos

Reagovat
Seydou Doumbia

chápu tvuj pohled a cením, takových moc není

Reagovat
Bayernista18

Rozhodla nekvalita v zakončení a děravá obrana. Nevěřim, že Bayern v Madridu vyhraje, ale do penalt to dotáhnout může.

Reagovat
Well

Ten faktor SB může rozhodnout. Pokud se nepletu, tak naposled tam Real prohrál před více než rokem s Villarealem, kdy tam zahrál hrozně Nacho, když zaskakoval a Chukwueze zahrál nejlepší zápas, co jsem od něj viděl.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Bayernista18

Někdo tu jejich sérii bude muset ukončit, ale Bayern to podle mě nebude. I v případě penalt víc věřim Realu.

Reagovat
Pablos

Šance byly tři

Reagovat
O.Giroud

čtyži

Reagovat
Nickname 9

Když bude hrát De Ligt a předvedeme stejný výkon jako včera, tak tam můžeme vyhrát

Reagovat
guestikor

Kdyby to Dier promenil, ale na kdyby se nehraje... Prekvapila me aktivita Bayernu. Proti Arsenalu to byla jina pisnicka... Pokud se Bayernu uzdravi De Light, tak sanci na finale maji porad slusnou.

Reagovat
dextroza_m

Zápas jsem neviděl a nemám k tomu co říct, jen ať to víte..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele