Sedmnáctka se ocitne bez trenéra, Žilák po ME přijme novou výzvu

30.04., 17:08
Aktuality
Jiří Žilák (© AFP)

Mistrovství Evropy hráčů do 17 let na přelomu května a června bude poslední akcí Jiřího Žiláka ve funkci trenéra mládežnických reprezentací, ve které působil takřka šest let. Fotbalová asociace České republiky (FAČR) na svém webu oznámila, že kouč se po skončení smlouvy rozhodl přijmout novou profesní výzvu. Jeho svěřence čeká na šampionátu na Kypru v základní skupině tým pořadatelské země, Ukrajina a Srbsko.

Expert na mládežnický fotbal působil ve službách asociace u týmů různých věkových kategorií téměř šest let. "Vrcholem pro něj bude blížící se mistrovství Evropy do 17 let. Je na místě mu za dobrou práci poděkovat a popřát hodně štěstí na šampionátu, na kterém Česko od roku 2019 chybělo," uvedl předseda FAČR Petr Fousek.

Žilák dostal na Strahově nabídku prodloužení smlouvy, rozhodl se ale vyslyšet blíže nespecifikovanou novou výzvu. Na Kypru tak úspěšné angažmá u mládežnických reprezentací završí.

"Měl jsem možnost vidět, jak funguje fotbal na mezinárodní úrovni u reprezentace do dvaceti a poté do šestnácti a sedmnácti let. Jsem nesmírně rád, že se nám letos povedlo postoupit na mistrovství Evropy. Právě účast na evropském šampionátu bude mým trenérským vrcholem a budu se snažit tým připravit co nejlépe, abychom dosáhli cílů, které jsme si před turnajem stanovili," řekl kouč, který na asociaci přišel z Viktorie Plzeň.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
Losinho

Těch dvou z U17 by byla škoda.. a že těm našim zahraniční akademie vyloženě sedí

Reagovat
Nadržený šimpanz

Nějak nechápu

Reagovat
Losinho

Nedivím se.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele