30. kolo
22.04.2024 21:15 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Arthur Cabral (© AFP)

Benfica porazila Farense a prodloužila o týden svou šanci na titul

Benfica dala alespoň částečně zapomenout na nevydařené čtvrtfinále Evropské ligy a vyhrála na půdě SC Farense 3:1. Výhrou v regionu Algarve udržela sedmibodové manko na vedoucí Sporting a drží čtyři kola před koncem naději na zisk mistrovského titulu.

Farense nemá navzdory 10. místu jistotu udržení ani baráže, ale od úvodního hvizdu se prezentoval jako tým bez motivace a Benfica dominovala. Už v úvodní čtvrthodině musel likvidovat nebezpečné střely Di Maríi a Cabrala domácí brankář Velho.

Nebylo tak divu, že v 16. minutě už fanoušci hostů na stadiónu mohli jásat. Bah pomohl přečíslit pravou stranu hřiště a vyslal přesnou přihrávku do střely Kökçüovi, který v dobré šanci poslal hosty do vedení.

Ve 23. minutě po rohovém kopu Bah dvakrát zblokoval zakončení domácích. Potřetí se míč odrazil k volnému Belloumimu, který nekompromisní dělovkou do horního rohu brány vyrovnal na 1:1.

Tento stav vytrval jen něco málo přes deset minut, než se hosté vytasili s nádhernou akcí. Na pravé straně hřiště se opět uvolnil velmi aktivní Bah, který poslal přízemní centr do malého vápna. Tam perfektně vyhodnotil situaci Cabral, který elegantní patičkou eliminoval jakýkoliv pokus domácího gólmana Velha.

Cabral byl při chuti, ale ve 37. minutě jeho střelu zpoza pokutového území zastavila tyč. To byla na dlouhou dobu poslední šance hostů, kteří stále nechávali Farense naději na bodový zisk. Zápas ale nakonec ovládli beci Benficy. V 68. minutě našel Di María centrem v pokutovém území volného levého obránce Fernándeze, který si přehodil míč na pravou nohou a přesnou střelou zvýšil vedení Benficy na 3:1.

Domácí se snažili před téměř vyprodaným stadionem hrát se soupeřem vyrovnanou partii, ale dalšího zdramatizování zápasu se nedočkali. Benfica vyhrála ve Faru 3:1 a udržela ztrátu na vedoucí Sporting na sedmi bodech.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele