33. kolo
22.04.2024 18:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Bologny (© AFP)

Nedisciplinovaný Řím probrala z evropské kocoviny boloňská lekce efektivity

Fotbalisté Bologni zvítězili v pondělní dohrávce 33. kola Serie A na hřišti AS Řím 3:1. Vlci nedokázali navázat na úspěch z Evropské ligy, kdy přešli přes AC Milán do semifinále, a v lize své fanoušky nepotěšili. Římané totiž namísto gólů sbírali v první půli pouze žluté karty. Naopak Rossoblu ukázali svému sokovi efektivní zakončování, když proměnili všechny střely na branku. Nejprve skóre otevřel Oussama El Azzouzi, jenž následně asistoval u vítězné trefy Joshuy Zirkzeeho.

Hráči Bologni letos prožívali životní sezonu, když se jejich tým mohl těšit ze skvělého čtvrtého místa, a pomalu vyhlíželi účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Radost před klíčovým utkáním měli ovšem i Římané, kteří se po postupu do semifinále Evropské ligy nacházeli jen o pozici za svým soupeřem. I přesto však potřebovali před vlastními fanoušky uspět, neboť jim na záda dýchala nevyzpytatelná Atalanta.

Od úvodního hvizdu sledovali diváci zápas ve vysokém tempu. V první velké příležitosti se v deváté minutě objevil Stephan El Shaarawy, ovšem jeho střela mířila nad horní tyč. O pár okamžiků později se na druhé straně nádhernou trefou prezentoval Oussama El Azzouzi. Marocký záložník si našel centr Riccarda Calafioriho a výstavními nůžkami rozvlnil síť. Další branku mohl krátce před koncem prvního poločasu vstřelit Alexis Saelemaekers, z přímého kopu však orazítkoval břevno. Chrti se druhého gólu ještě před přestávkou nakonec dočkali zásluhou Joshuy Zirkzeeho, jenž z rohu malého vápna procedil míč za záda Mileho Svilara.

Po změně stran pálil nebezpečně znovu El Shaarawy, skórovat mu ovšem nedovolil na brankové čáře postavený Stefan Posch, který jeho dělovku schytal do tváře. Naději na lepší výsledek dal Vlkům v 56. minutě střídající Sardar Azmoun, jenž až napotřetí protlačil míč za Lukasze Skorupského. Dlouho se však domácí neradovali, po uklouznutí Paula Dybaly se totiž do samostatného úniku dostal Saelemaekers a hezkým lobem vrátil Rossoblu dvougólové vedení. Tento stav nezměnil ani závěrečný tlak domácích a nad branku střílející Lorenzo Pellegrini.

Klíčový duel dvou tabulkových sousedů tak nakonec ovládla hostující Bologna. Giallorossi budou již tento čtvrtek dohrávat poslední minuty s Udinese, se kterým se utkání přerušilo, kvůli kolapsu Evana Ndicky. Bologna změří síly 28. dubna rovněž s Bianconeri.

Autor: Livesport.cz / Bogdan Bocek

Komentáře (1)

Přidat komentář
Largo

Dajeeeee

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele